Ik ga op weg met kinderen en jongeren die zich, om welke reden dan ook, niet goed in hun vel voelen.

Gebeurtenissen die op hun levenspad komen kunnen kinderen blokkeren in hun voelen, denken en doen. Vaak tonen ze dit via hun gedrag en lichaamstaal. Het lichaam vertelt het verhaal.

Klein Geluk 30 1

In de sessies gaan we speels, creatief, ontspannend en bewegend aan de slag met het lichaam.

Veel praten is vaak niet nodig. Want wat we voelen is niet altijd in woorden uit te drukken. Door de lichaamsgerichte werkvormen gaan heel wat deurtjes open, kan spanning ontladen en brengen we het zenuwstelsel tot rust. De focus ligt op herstellen, ontwikkelen en groeien door bewegen, ervaren en doen.

Alle trajecten zijn op maat van het kind en de jongere. Steeds in verbinding met de context. Want alleen zo kan er integratie plaatsvinden.

Hiervoor integreer en combineer ik werkvormen vanuit relaxatietherapie, sensorimotorische therapie, zandspel, kinesiologie, reflexintegratie MNRI® Masgutova en Bodymap, NEI (Neuro-emotionele Integratie), somatic experiencing, EFT, creatieve therapie, shiatsu, focussen, contextuele therapie, psychomotorische therapie, lichaamsgerichte traumatherapie, …

Deze ‘holistische’ aanpak is leuk voor het kind en integreert zo het hoofd (denken), het hart (voelen) en de handen (het doen) van het kind. Deze integrale aanpak is afwisselend en effectief.

Kinderen vanaf 6 jaar die nood hebben aan rust in voelen en doen kunnen ook bij mij terecht voor relaxatietherapie.

Ook kunnen baby's, peuters en kinderen bij mij terecht voor een ontspannende shiatsumassage (op de kledij) of een ontspannende massage (op de huid). Hierbij maak ik gebruik van essentiële oliën van Doterra. Hierbij behandel ik het hele lichaam en wordt er balans gecreëerd zodat de zelfhelende werking van het lichaam geactiveerd wordt. Allerhande tips worden gegeven zodat je kind, indien gewenst, met voor het kind aangepaste oefeningen thuis aan de slag kan.

“Weten hoe te spelen is een gelukkige gave.

Ralph Waldo Emerson

Ik ben er graag in verhalen in verband met:

  • Relaxatietherapie voor baby's en kinderen
  • Emotionele pijn, omgaan met emoties, onbegrepen gedrag
  • Complex en/of chronisch trauma
  • Geboortetrauma, pré en perinatale verhalen
  • Psychosomatische klachten en onverklaarbare lichamelijke klachten
  • Spanningsklachten, angsten, stress, PTSS, PTSD
  • Vroegkinderlijk trauma en hechtingsproblemen
  • Chronische pijn en vermoeidheid
  • Primaire reflexen die nog actief zijn en die ten volle in het leven staan belemmeren: reflexintegratie voor baby's, peuters, kinderen (MNRI® Masgutova en Bodymap)
  • Zichtbaar en onzichtbaar verlies ( overlijden, ziekte, scheiding, adoptie, levend verlies, pesten, zelfvertrouwen,...)
Klein Geluk 29

Baby's & peuters

Geboren worden is de meest bepalende gebeurtenis uit je leven en heeft grote impact op de toekomstige motorische, emotionele en leerontwikkeling.

Volwassenen

Ik ga op weg met volwassenen die op zoek zijn naar innerlijke rust, naar meer ademruimte.

Professionelen

Ik hou ervan om te inspireren en mijn kennis en ervaring te delen met iedereen die kinderen wil laten groeien.

Maak je je zorgen over de ontwikkeling of het emotioneel welbevinden van je kind?
Jullie zijn van harte welkom!
Ik ga graag met jullie mee op weg!