Wat is

Ontspannende Shiatsumassage

Het is een Oosterse massagetechniek waarbij men voornamelijk werkt met druk van de handen en de duimen. Aanraken is de essentie van shiatsu.
Er wordt op meridianen gewerkt, maar ook op de structuur, fascia, organen, enz. De energiestroom van het lichaam wordt in balans gebracht, daardoor kunnen blokkades oplossen en kan energie (ki) weer vrij door het lichaam stromen! Hierdoor verdwijnen of verminderen ziektesymptomen en dit geeft een groter gevoel van welzijn op fysiek, geestelijk en emotioneel vlak. ​Ook energetisch en spiritueel breng je beweging en balans, creëer je mogelijkheden tot groei. Shiatsu activeert het zelfhelende vermogen van het lichaam.

Ontspannende Shiatsumassage

Wat is het?

Shiatsu is een vorm van manuele techniek en betekent letterlijk ‘vingerdruk’. Het is een drukpuntmassage op de energiebanen van het lichaam, met als doel het zelfgenezend vermogen van het lichaam te optimaliseren of te herstellen. Shiatsu vermindert stress en spanning, en brengt je fysiek, emotioneel en mentaal meer in balans. Een behandeling wordt op de kleren gegeven.

Ontspannende Shiatsumassage

Voor wie?

Kinderen en tieners die even wat ondersteuning kunnen gebruiken: (fysieke en psychische) spanningsklachten, leerproblemen, concentratieproblemen, gebrek aan zelfvertrouwen, faalangst, autisme, ADHD, ADD, HSP, maar ook

- Darmklachten zoals obstipatie
– Huidklachten zoals eczeem
– Problemen met de luchtwegen zoals astma
– Bedplassen
– Slaapproblemen
– Vermoeidheid
– Verdriet
– Spanning
– Boosheid
– Angsten

Volwassenen die rust willen vinden door een massage op de kledij waardoor de energie weer gaat stromen.

Ontspannende Shiatsumassage

Doel

Via een zachte Shiatsumassage begeleiden we kinderen, jongeren en volwassenen in alle veiligheid en ondersteunen we ze in hun ontwikkeling en groeiproces, zodat ze (weer) in hun eigen kracht komen te staan.

Kinderen, jongeren en volwassenen ervaren een shiatsu-massage als een welkome adempauze en rustpunt waarbij ze spanning kunnen afvoeren en weer kunnen opladen. Een écht Klein gelukske !

Ontspannende shiatsumassage

Hoe ziet de behandeling er uit?

Volgens de Oosterse gezondheidsfilosofie heeft elke emotie en pijn die niet verwerkt wordt een energetische lading die zich vastzet in het lichaam in de vorm van lichamelijke en psychische klachten.

Waar een ontspannende massage de mogelijkheid geeft om te ontspannen, kan shiatsu een meerwaarde zijn om aan de slag te gaan met het lichaam waarin emoties de onderliggende oorzaak zijn.

Je draagt best loszittende, gemakkelijke kledij. De behandeling zal gegeven worden op de kledij.

De behandeling is op maat, aangepast aan de noden van de persoon. Naast de shiatsubehandeling kunnen ook ademhalingsoefeningen, (kinder)yoga, EFT, NEI, creatieve werkvormen worden ingezet. Ook werk ik vaak ondersteunend met etherische oliën van Dottera.

Een shiatsumassage kan ook aangekocht worden als cadaubon.

Ontspannende shiatusmassage

Wat kan ik voor je doen?

Tijdens de shiatsumassage kan je even de pauzeknop indrukken. Je komt terug in contact met je lichaam, met wie je in de kern bent. Er komt balans in denken en doen, vanuit het hart. Op die manier kan herstel plaatsvinden.

Het is goed om regelmatig een shiatsumoment in te plannen.

In mijn praktijk bied ik een eigentijdse blik op groei en ontwikkeling met het lichaam als kompas. Zowel baby’s, kinderen, tieners als volwassenen kunnen bij mij terecht.