Samen groeien, van hart tot hart

Doorheen de 10 lesdagen gaan we vanuit een theoretische achtergrond aan de slag met interactieve werkvormen die je kan inzetten in je werking met kinderen en jongeren. Jouw schatkist zal dus gevuld worden met allerlei methodieken en werkvormen die je meteen gaan inzetten vanaf de eerste lesdag.

Je gaat individueel en in kleine groep (max. 8 personen) aan de slag en deelt en leert van elkaar. We gaan vele werkvormen zelf doorlopen. Deze opleiding biedt je basisvaardigheden van coaching en therapie maar ook een doorgedreven training in contact maken met kinderen en jongeren op een diepere laag.

Naast de werkvormen om concreet aan de slag te gaan met kinderen en jongeren werken we ook aan je persoonlijke ontwikkeling tot authentiek hulpverlener.

In de jaaropleiding nemen we het boek 'Expeditie Veerkracht' geschreven door Greet Mussels mee als rode draad. Via het boek staan we stil bij verschillende items (zie inhoud opleiding) en zoemen we dieper in op creatieve therapie, relaxatietherapie, zandspel, Act, cognitieve gedragstherapie, sensorimotorische therapie, positieve psychologie, focussing, hartsverbindend communiceren, mindfulness, lichaamswerk… Alle aangeboden werkvormen kunnen los van het boek worden ingezet in de werking met kinderen.

Doelgroep: De inhoud van de opleiding kan ingezet worden in een zelfstandige setting (hoofd- of bijberoep), in schoolse context alsook in elke andere vorm van hulpverlening. Voor ouders, coaches, psychologen, therapeuten, leerlingbegeleiders, (zorg)leerkrachten, psychotherapeuten die ook kindgericht willen gaan werken, CLB-medewerkers,...

Wanneer? Najaar 2023 : Zaterdagen 16/9- 21/10 - 18/11- 16/12 - 13/1 - 24/2 - 9/3 - 20/4 - 25/5- 15/6 telkens van 10u00 tot 15u30.                   

Een kleine greep uit de inhoud

 • Ontwikkeling van het kind en therapeutisch groeiproces
 • Coachen vanuit talent en wat zijn mijn talenten als hulpverlener?
 • Stress, ons brein en het lichaam, ontspanningsmomenten
 • Het kind, de context en hechting
 • Ontwikkelen van ik sterkte
 • Sociale vaardigheden, speltechnieken, zandspel, werken met de natuur
 • Bewegen en emotionele ontwikkeling
 • Ouderbegeleiding, contextueel werken
 • Kinderen en jongeren begeleiden bij rouw-en verliesprocessen
 • Ik als authentiek kinder- en jongerentherapeut
 • Kinderen met lange voelsprieten (hooggevoeligheid)
 • Creatieve werkvormen om de binnenwereld naar buiten te brengen
 • Mogelijkheid tot casusbespreking

Bij alle thema’s zetten we gespreks-, creatieve- en lichaamsgerichte werkvormen in.

Goed om weten

Tijdens de jaaropleiding is er mogelijkheid tot casusbespreking voorzien zodat je nog meer kan groeien in deze wonderlijke wereld van creatieve, lichaamsgerichte therapie.

De cursisten leveren op het einde van de opleiding een casusbespreking en beperkte literatuurstudie in en maken een persoonlijk groeiwerk.

Wat is inbegrepen? De 10 lesdagen van 10u00 tot 15u30 + pakket Expeditie Veerkracht (boek, schatkist met 40 uitgewerkte werkvormen, routeplanner, kopieerbladen) , koffie, thee, koekje, werkmaterialen inbegrepen. Je ontvangt een certificaat van deelname, het certificaat ' Expeditie Veerkrachttrainer' en accreditatie.

Inschrijven is niet meer mogelijk. Alle plekjes zijn ingenomen. 

Deze opleiding is geaccrediteerd door BVP VZW (Belgische Vereniging voor Psychotherapie) en NUO-NAO voor de European Association for Psychotherapy.

Heb je graag meer informatie over deze opleiding?

Leer en beleef

Ontdek ook de andere opleidingen

Ontspanningscoach

Opleiding Ontspanningscoach voor kinderen najaar 2023

In onze maatschappij ervaren we steeds meer druk. Burn out, een pijnlijk lichaam, futloosheid,... kunnen het gevolg zijn. Onze kinderen nemen de...

Kinderen creatief begeleiden

Kinderen creatief begeleiden bij rouw en verlies najaar 2023

Kinderen worden in hun jonge leven soms ook al geconfronteerd met rouw of verlies. Dit bijvoorbeeld bij het overlijden van een familielid, een...

T KG vlinder

Traumasensitief coachen najaar 2023

In deze opleiding maak je kennis met trauma bij kinderen en jongeren en gaan we aan de slag met traumasensitieve werkvormen.

Expeditie veerkrachttrainer

Expeditie Veerkrachttrainer: Leer kinderen vertrouwen op hun eigen kompas! Najaar 2023

Word Expeditie Veerkachttrainer ! Heb je ervaring in het werken met kinderen en wil je met groepjes kinderen of in individuele sessies werken aan...